Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Etli Bütün Lahana Dolması
canımablam Çevrimdışı
Administrator
*******



Yorumları: 5,810
Konuları: 5,314
Kayıt Tarihi: Sep 2006
Rep Puanı: 5
#1
Etli Bütün Lahana Dolması Kullanılacak Malzemeler 2-3 diş sarımsak (isterseniz koyabilirsiniz) 2-3 soğan Ort
Etli Bütün Lahana Dolması

Kullanılacak Malzemeler

2-3 diş sarımsak (isterseniz koyabilirsiniz)
2-3 soğan
Orta boy lahana
400gr kuş başı et (koyun eti olursa tadı daha lezzetli olur. Tavuk kuşbaşı et ile de yapabilirsiniz)
Yarım su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz ve dereotu
Bir avuç nane
2 domates veya bir çorba kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, Karabiber


Hazırlanma Şekli

Lahananın sap kısmı az oyun. Tencerede kaynayan suya bütün olarak sap kısmından tutup kaynayan suya koyun 1-2 dakika bekletip çıkarın üst yapraklarını ayıklayın. Ortasından yaprakları açıp içini az oyun. İki kaşık yağı tavaya koyup içine rendelediğiniz soğanları ve minik minik doğranmış kuş başı eti 7-8 dakika sote edin. İçine domates veya salçayı, biber salçasını, maydanozu, dereotunu, naneyi, tuzu, karabiberi ve sarımsağı ilave edin. Bir su bardağı su koyun orta ateşte 10 dakika kaynatıp içine pirinçleri atın 3-4 dakika pişirdikten sonra indirin. Oyduğunuz lahananın içine koyup yaprakları kapatıp derin fırın tepsisine koyun. Üstüne 1,5 bardak su koyun, önceden ısıtılmış 180 C fırında suyunu çekene kadar pişirin. (tencereye iki bardak su koyarakda kısık ateşte su kalmayıncaya kadar pişirebilirsiniz) Pişen bütün lahanayı tabağa alın üstünü düz olarak kesin içindeki etler gözüksün etrafını yuvarlak kalıplarla koyduğunuz iç pilavla süsleyebilirsiniz. Sıcak servis yapın.
10-14-2006, Saat:12:58 AM


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Cricket World Cup Live