Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Etli Lahana Dolması
canımablam Çevrimdışı
Administrator
*******



Yorumları: 5,810
Konuları: 5,314
Kayıt Tarihi: Sep 2006
Rep Puanı: 5
#1
Etli Lahana Dolması Kullanılacak Malzemeler Bir avuç nane Yarı demet maydanoz, dereotu Salça 3 diş sarımsak
Etli Lahana Dolması
Kullanılacak Malzemeler

Bir avuç nane
Yarı demet maydanoz, dereotu
Salça
3 diş sarımsak
2-3 soğan
400gr kıyma
Yarım su bardağı pirinç
Orta boy lahana sarmalık (sarmalık lahana gevşek olur)
2 çorba kaşığı yağ
Tuz, karabiber

Hazırlanma Şekli

Lahanayı sap kısmından az yuvarlak oyun tencerede suyu kaynatın oyduğunuz yerden lahanayı sıcak suya oturturun. 1-2 dakika kaynar suda harlı ateşte kaynatıp, süzgece alın. Lahananın bütün yapraklarının kolay ayrıldığını göreceksiniz. Hafif ateşte kaynayan tuzlu sudaki tencereye ayırdığınız lahana yapraklarını koyun yumuşayınca delikli kepçeyle süzgece çıkarın. (Lahana yapraklarını kaynatmayın). Bir kabın içinde kıyma, tuz, karabiber, rendelenmiş soğan, domates, pirinç, maydanoz, dereotu, nane ve sarımsağı karıştırıp lahananın haşlama suyundan yarım fincan koyup, özleşene kadar yoğrulur. Yayvan bir tencerenin altına lahananın sert kısımlarıyla döşeyin üstüne koyun kemiği veya küçük küçük kesilmiş koyun eti (4-5 tane) dolmanın lezzetini verir. Lahana yapraklarının orta damarını çıkarın. Saracağımız büyüklükte lahana yapraklarını (bir tepsinin veya) mermerin üstüne açarak yerleştirin içine yaptığınız içliği koyun yanlardan yaprağı az katlayın öne doğru sarın. Tencereye sıralayarak koyun. İlk 10 dakika orta ateşte sonra pişene kadar kısık ateşte kaynatın. İneceğine 10 dakika kala renkli dolmalar istiyorsanız, bir kaşık zeytinyağı ile karıştırılmış salçalı su ilave edin. Sade görünsün istiyorsanız bir kaşık zeytinyağını ineceğine yakın dolmaların üzerine dökün dolmalara parlak bir görüntü verir.
10-14-2006, Saat:12:57 AM


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Cricket World Cup Live