Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AYVALI VE ŞEVKET-İ BOSTANLI KUZU TARAKLIK TARİFİ
canımablam Çevrimdışı
Administrator
*******



Yorumları: 5,810
Konuları: 5,314
Kayıt Tarihi: Sep 2006
Rep Puanı: 5
#1
[b]AYVALI VE ŞEVKET-İ BOSTANLI KUZU TARAKLIK TARİFİ[/b] [b]Malzemeler:[/b] ½ adet ayva dilimi, 1 adet 2 kemikli kuzu p
AYVALI VE ŞEVKET-İ BOSTANLI KUZU TARAKLIK TARİFİ
Malzemeler:
½ adet ayva dilimi, 1 adet 2 kemikli kuzu pirzola (150 gr),
100 gr şevket-i bostan, 1 yemek kaşığı pekmez, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı tuz, ½ çay kaşığı karabiber, 2 dal taze kekik, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 1 adet ufak boy kuru soğan (ince doğranmış).
[Resim: o_66_1800yemek_2.jpg]
Şevket-i Bostanın Terbiyesi:
1 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı un,
1 çay kaşığı tuz. Tüm malzeme çırpılır. Kaynayan şevket-i bostan terbiye edilir.

Hazırlanışı:

Pirzolalar temizlenir. Tuz ve biber serpilir. Tavada zeytinyağı kızdırılır, Pirzolaların her iki tarafı da kızartılır. Ayva dilimleri ilave edilerek üzerine pekmez gezdirilir, hepsi birlikte karıştırılır. ½ su bardağı su ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Pirzola ve ayvalar fırın tepsisine alınır. Yaklaşık 170 derecede 25 dakika kadar bekletilir. Şevket-i bostan ayıklanır. Yıkanır ve eşit parçalara bölünür. Tavada tereyağı eritilir. Soğan sarımsak ve şevket-i bostan birlikte sotelenir. 3 – 4 dakika kavrulduktan sonra 1 su bardağı su ilave edilir, ağır ateşte pişmeye bırakılır. Şevket-i bostan pişmeye yakın terbiyesi yedirilir. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Pişen pirzolalar ve ayva dilimleri servis tabağına alınır, yanına garnitür olarak şevket-i bostan konulur. Tavada pirzola ve ayvanın suyu yarım kaşık tereyağı ile kaynatılır. Kaynayan sos pirzola ve ayvanın üzerine gezdirilir.
04-14-2010, Saat:10:52 AM


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Cricket World Cup Live