Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fırında Hindi Tarifi - Yılbaşı Hindisi Nasıl Yapılır
canımablam Çevrimdışı
Administrator
*******



Yorumları: 5,810
Konuları: 5,314
Kayıt Tarihi: Sep 2006
Rep Puanı: 5
#1
[b]Fırında HindiTarifi - Yılbaşı Hindisi Nasıl Yapılır[/b] [img]http://www.abvizyonu.com/wp-content/hyattta-yilbasi-hin
Fırında HindiTarifi - Yılbaşı Hindisi Nasıl Yapılır
[Resim: hyattta-yilbasi-hindisi-219x300.jpg]

Malzemeler
1 Adet orta boy hindi
5 Diş sarımsak
2 Adet soğan
2 Adet limon
1.5 Çorba kaşığı salça
1.5 Tatlı kaşığı kekik
1 Adet kesme şeker
Tuz, karabiber
Yarım fincan sıvıyağ

İç Pilav İçin:
2 su bardağı pirinç
2 doluca yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 kuru soğan
200 gram kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı et suyu
Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz

Fırında Hindinin Tarifi  
Öncelikle kasaptan aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp, süzün.
Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin.
Sarımsakları dövün veya küçük küçük doğrayın.
İçine 2 limon suyunu ilave edin.
Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ilave edin.
Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin.
Sosun arta kalanını saklayın.
Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin.
Kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün.
Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin.
NOT : Bu sosla hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz.
Yışbaşı için hazırlayacağınız hindinin yada tavuğun daha lezzetli olması için, mutlaka tarifini verdiğimiz bu sosta bir gece bekletin ve hindinin içini pilavla doldurun.
(Son Düzenleme: 11-27-2009, Saat:01:35 PM, Düzenleyen: canımablam.)
11-27-2009, Saat:01:35 PM


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Cricket World Cup Live