Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ayvalı Kazan Kebabı Tarifi
canımablam Çevrimdışı
Administrator
*******



Yorumları: 5,810
Konuları: 5,314
Kayıt Tarihi: Sep 2006
Rep Puanı: 5
#1
[b]AYVALI KAZAN KEBABI Malzemeler:[/b] 100 gr kuzu kıyma, 250 gr dana kaburga kıyma, 1 adet rendelenmiş kuru soğan, ¼
AYVALI KAZAN KEBABI
Malzemeler:

100 gr kuzu kıyma, 250 gr dana kaburga kıyma, 1 adet rendelenmiş kuru soğan, ¼ demet ince kıyılmış maydanoz , 3 diş ezilmiş sarımsak, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 adet iri boy ayva, 2 adet domates, 1 adet sivri biber, 2 yemek kaşığı pekmez. 4 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Önce dana ve kuzu kıyması karıştırılıp içine rendelenmiş soğan, tuz, sarımsak, karabiber ve maydanoz eklenip iyice yoğrulur.
Yassı yuvarlak köfteler yapılır.
Ayva dörde bölünüp çekirdek yatağı bıçak yardımı ile temizlenir. Yuvarlak dilimler kesilip üzerine pekmez dökülüp karıştırılır.
Tavada 2 yemek kaşığı tereyağı eritilip, ayvaların iki tarafı yağda kızartılır. Sonra köfteler 2 taraflı kızartılır. Servis kabına 1 köfte
1 ayva olarak dizilir. Kalan tereyağı eritilip ince doğranmış yeşil biber ve ince doğranmış domatesler ilave edilip 4 – 5 dakika pişirilir. Tuz ve karabiber eklenip 1 su bardağı su veya et suyu dökülür, kaynamaya bırakılır. Sos kaynayınca köftelerin üzerine dökülür. 170 derece fırında 15 – 20 dakika pişirilir.
[Resim: o_56_1449_MG_3147.jpg]
11-10-2009, Saat:12:22 PM


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Cricket World Cup Live